-

Un număr de 11 angajati ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi au primit rezultat pozitiv la testele de laborator pentru depistarea COVID 19.

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu, deocamdată activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă se poate desfăşura, chiar şi cu deficit de personal, dar se aşteaptă aprobarea, din partea Guvernului, a procedurii de realizare de noi angajări temporare, pentru perioada următoarelor 6 luni.

Cât priveşte situaţia de la căminul privat de îngrijire a persoanelor vârstnice, unde în weekend s-au înregistrat două decese cauzate de COVID-19, prefectul judeţului Galaţi a precizat că în afară de cele două victime, au mai fost identificate 16 persoane infectate, din care 15 pacienţi internaţi la căminul respectiv şi o asistentă medicală, care le asigura tratamentul vârstncilor. Toate persoanele confirmate pozitiv se află internate, sub supraveghere medicală. Surse neoficiale arată că la căminul privat de îngrijire a vârstnicilor din Galaţi, virusul se pare că a fost adus de către directoarea centrului, al cărei soţ a fost, în excursie, la mijlocul lunii trecute, în Turcia, după care, când a venit acasă s-a îmbolnăvit şi a decedat, în prezent şi soţia sa aflându-se internată la spital. Cât priveşte cazurile de îmblnăvire cu COVID-19 a angajaţilor de pe ambulanţe, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat, la o asistentă, în urmă cu două săptămâni, la acel moment toţi colegii de tură fiind puşi în izolare la domiciliu. Aceştia au prezentat, ulterior, simptome fiind testaţi iar rezultatele au fost pozitive.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 c 2