-

Numărul cazurilor noi de infecţie cu coronavirus s-a menţinut ridicat şi astăzi, în România, aproape 400, la finalul unei săptămâni în care media zilnică a fost de 380 de pacienţi confirmaţi.

Bilanţul general de la debutul epidemiei se apropie de 29 de mii de cazuri. Numărul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns la 1.750, după ce încă 19 au fost anunţate astăzi, iar în secţiile de Terapie Intensivă sunt în prezent 215 pacienţi - se mai arată în informaţiile prezentate la prânz de Grupul de Comunicare Strategică. Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat astăzi că el şi familia sa au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi că se internează cu toţii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. În Galaţi s-a depăşit pragul de 1.000 de cazuri, cel mai nou focar de COVID-19 identificat este Spitalul Judeţean.
Numărul persoanelor testate pozitiv în Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Galaţi a ajuns astăzi la 33, fiind vorba despre cadre medicale, dar şi pacienţi. Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu, cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate la Secţia Cardiologie - 13 cazuri apoi la Secţia Medicală 2 şi Subsecţia Hematologie, unde au fost confirmate alte 12 cazuri de coronavirus. La acestea se adaugă încă alte opt persoane testate pozitiv la Secţia Chirurgie 2. Primele cazuri de îmbolnăviri ale cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Galaţi au apărut la secţiile UPU, Chirurgie şi Cardiologie, săptămâna trecută, când 11 cadre medicale - medici, asistenţi şi infirmiere - au fost testate pozitiv COVID-19. Ulterior, DSP Galaţi a dispus testarea tuturor cadrelor medicale, dar şi a pacienţilor internaţi pe secţiile respective, în condiţiile în care - a precizat DSP la acel moment - la internare, pacienţii au fost toţi testaţi negativ la COVID-19.

RADOR
Foto: Pixabay