-

13 noi cazuri de COVID-19, printre care şi un cadru medical, anunță statisticile din ultima zi a lunii iulie. 

Numărul cazurilor diagnosticate cu COVID-19 internate în spital, în ultimele 24 de ore, a crescut semnificativ, ajungând la 26, faţă de trei la raportarea precedentă, iar alte 22 au fost externate, a informat, vineri, Prefectura Suceava.
Potrivit sursei citate, din totalul celor 495 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, 113 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 99 sunt în zona tampon şi 283 pacienţi sunt cu alte afecţiuni non-COVID.
Din totalul pacienţilor cu COVID-19, un număr de 90 prezintă forme medii ale bolii, 17 forme uşoare, iar şase cu forme grave sunt internaţi în Secţia ATI, doi fiind ventilaţi mecanic.
La Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi 72 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 12 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.
Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului se înregistrează un număr de 3.816 de persoane declarate vindecate.
Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi COVID-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33.003 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 268 de persoane, dintre care au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus 13 persoane.
Sursa citată a precizat că un cadru medical, asistent medical, a fost diagnosticat în ultimele 24 de ore cu COVID-19.
În prezent, se află în carantină instituţionalizată trei persoane, iar în carantină la domiciliu 381 de persoane.
De asemenea, în izolare la domiciliu se află 141 de persoane.
Conform distribuţiei cazurilor COVID-19 pe unităţi administrativ-teritoriale, din totalul de 114, un număr de 41 nu au niciun caz de infecţie în evoluţie, 29 au câte un caz în evoluţie, 31 au sub cinci cazuri în evoluţie, opt au sub zece cazuri, iar cinci au peste zece cazuri în evoluţie.

AGERPRES 

Foto: Pixabay