-

tanar salvatPompierii tulceni au salvat, duminică, 7 ianuarie a.c., un adolescent din comuna Greci care a rămas blocat pe un vârf din Munţii Măcinului, potrivit ISU Delta.

Băiatul, în vârstă de 17 ani, se afla în zona Cascade din apropierea localităţii Greci, împreună cu un prieten, atunci când a constatat că nu-şi mai poate continua drumul.
„Plutonierul adjutant Aurel Dimcea a coborât în rapel şi l-a salvat pe tânărul de pe versantul pe care era blocat. Minorul nu are nicio problemă medicală”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

La intervenţia ISU Delta au participat reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ).

Aceasta este cea de-a doua misiune de salvare înregistrată de autorităţile tulcene în iarna 2017-2018 în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Pe data de 30 decembrie 2017, reprezentanţii IPJ au intervenit pentru salvarea a doi turişti din Bucureşti care s-au rătăcit în parc din cauza ceţii dense.

Sursa: AGERPRES