-

Consilierii locali orădeni au aprobat, în şedinţa din 10 septembrie 2020, încheierea unui acord de asociere între municipiul Oradea, comuna Sântandrei şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea, pentru realizarea centurii ocolitoare a comunei Sântandrei.

Centura se va intersecta la km 3 atât cu drumul de legătură dintre Oradea şi Autostrada Transilvania, cât şi cu drumul expres Oradea- Arad, înfluenţând în mod direct mobilitatea urbană şi conectivitatea rutieră eficientă a municipiului.
Această centură, de aproximativ 5 km lungime, ocoleşte localitatea Sântandrei spre Criş, asigurând acces la nodul rutier important care se va realiza în spatele gării Ioşia şi va veni în ajutorul celor care vin dinspre Giriş, Palota, Sânnicolau Român, Toboliu. Ei vor ocoli localitatea Sântandrei, vor evita ambuteiajele.
Valoarea estimată a proiectului de investiţii este de 9 milioane de euro fără TVA.
În cadrul investiţiei, pe lângă realizarea drumului propriu-zis, se vor face acostamente, parapeţi de siguranţă, panouri fonoabsorbante, podeţe şi poduri, trotuare unde este nevoie.
Lucrările la noua centură vor demara în anul 2021, iar termenul de execuţie va fi de 16 luni, din care termenul de proiectare este de 2 luni, iar cel de execuţie, de 14 luni.

RADOR
Foto: Pixabay