-

La sfârşitul săptămânii trecute au fost primite 5 apeluri la numărul 112, privind prezenţa unor urşi în localităţile Băile Tuşnad, Băile Homorod, Topliţa şi Mereşti.

Dacă în trei cazuri, urşii nu au fost găsiţi de către echipajele de jandarmerie trimise în localităţile Băile Tuşnad şi Topliţa( zona Călimănel), în două cazuri semnalate sâmbătă şi duminică în localităţile Băile Tuşnad şi Mereşti acestea s-au confirmat.
De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita un număr de 191 de apeluri prin care au fost semnalate prezenţa urşilor în judeţ. Luna aceasta au fost înregistrate până la ora actuală un număr de 13 apeluri.
Autorităţile le recomandă cetăţenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

RADOR
Foto: Pixabay