-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea, cinci marinari sirieni care comercializau ţigări de contrabandă.

În urma acţiunii au fost confiscate aproximativ 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.
În data de 19.09.2020, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, coordonaţi de procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Portul Constanţa Sud, au desfăşurat o acţiune in vederea prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări.
Astfel, la ţărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, poliţiştii de frontieră au depistat 5 persoane care au descărcat 6 baxuri de ţigări netimbrate, în vederea comercializării. Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor verbale, încercând să fugă, au fost executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical. La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari sirieni pe nava acostată în port, având vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani.
În continuarea acţiunii s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete cu ţigări netimbrate, de diferite mărci.
Întreaga cantitate de ţigarete, 13.820 pachete în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată, iar în cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

RADOR
Foto: Pixabay