-

Batalia la instanta initiata de Guvern împotriva autoritatilor galatene pe tema celor 1000 de hectare de la Vadeni s-a mutat la Curtea de Apel Bucuresti.

A fost stabilit si primul termen în acest proces: miercuri, 30 mai. Potrivit datelor disponibile pe portalul instantelor de judecata, dosarul a ajus la CA Bucuresti pe finalul lunii martie si a fost înregistrat pe rolul Sectiei a VIII-a contencios administrativ si fiscal având ca obiect “obligare emitere act administrativ”.

Prin acest proces, Executivul urmareste sa determine autoritatile galatene sa finalizeze procedura privind predarea a 655 ha de teren de pe raza comunei Vadeni, parte a unui lot mult mai mare, cu o suprafata de 1.000 ha, facut cadou vecinilor de peste Siret, în 2002, în vremea mandatului în fruntea Executivului a lui Adrian Nastase.

Reamintim ca, în cursul lunii septembrie 2017, Guvernul a aprobat un Memorandum de transmitere de catre Secretariatul General al Guvernului a unei cereri catre Consiliul Local al Municipiului Galati în scopul adoptarii de catre acesta din urma a unei hotarâri privind trecerea lotului de 655,29 ha din domeniul public al municipiului Galati în domeniul public al statului, iar asta pe motiv ca terenul respectiv a fost dat Galatiului sub conditia de a se utiliza pentru constructii de locuinte si utilitati sociale, ori într-un final autoritatile vecine au ajuns sa-l arendeze în scopuri agricole.

Primaria Galati nu a mai pus în aplicare prevederile Memorandumului, context în care, în noiembrie anul trecut, Executivul a formulat plângere la Tribunalul Bucuresti, sectia contencios administrativ. Tribunalul a declinat competenta de solutionare a litigiului magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti.

(GINA BAHOR)