-

Peste 3.000 de copii şi adolescenţi sunt implicați în acţiunile de culturale, sociale şi sportive, în perioada 14-20 mai, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului în judeţul Constanţa.

Potrivit lui Marian Ţuţuianu, consilier pe probleme de tineret în cadrul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, DJST Constanţa va sprijini alături de organizaţiile neguvernamentale zece evenimente, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului în judeţul Constanţa.
Conform calendarului de evenimente, pe 17 mai, la Constanţa, peste 150 de tineri vor participa la activităţi sportive pe plajă iar pe 18 mai la o acţiune de ecologizare la Stadionul Farul.
În perioada 16-18 mai este organizat un curs pentru voluntari în domeniul eficientizării activităţilor de multiplicare a informaţiei şi de informare a tinerilor - Serviciul EURODESK.
În perioada 18-20 mai, un grup de 12 voluntari va fi implicat în organizarea Campionatului de Judo iar la Mamaia Nord, Asociaţia 11even organizează un traseu aplicativ în cadrul proiectului „Bucurie în mişcare”.
Tot în perioada 16-20 mai, tinerii constănţeni vor fi implicaţi şi în acţiunea de socializare coordonată de Asociaţia TEAM în cadrul unui flash mob la nivel naţional pentru promovarea voluntariatului.
Pe 17 mai voluntarii constănţeni celebrează Ziua Eroilor la Centrul Cultural din comuna Corbu, în cadrul proiectului SMART Go derulat de DJTS.
Seria evenimentelor dedicate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului se va încheia pe 21 mai, la Constanţa.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Ziua de Constanța