-

Într-una dintre comunele județului Timiș, autoritățile locale se preocupă de sănătatea locuitorilor și investesc în renovarea unei clădiri ce va adăposti cabinete medicale, dar și locuințele de serviciu ale medicilor.

„În prezent, este un singur doctor la 3.000 de locuitori din toate satele: Clopodia, Ferendia, Gherman, Lățunaș și Jamu Mare. Dintre aceștia, în jur de 350 sunt copii până în 14 ani. Este un număr mult prea mare de pacienți pentru un medic de familie. De aceea, dorim să reușim să mai aducem încă unul. Totodată, vrem să avem și un stomatolog în sat”, declară Sandu Belea, viceprimarul comunei Jamu Mare.

Lucrările de reabilitare ale centrului medical din Jamu Mare au început în martie 2016 și trebuiau finalizate în 24 de luni. „Cred că în luna octombrie va fi gata”, a precizat Sandu Belea.

Potrivit locuitorilor comunei, investiția este bine-venită, mai ales că satele Ferendia și Clopodia sunt complet izolate, pe acolo ajungând doar microbuzele școlare și autobuzele care duc navetiștii la fabrici.

Vecinii „binevoitori” percep o taxă de 100 de lei pentru o cursă de 15 kilometri până la Gătaia, de unde poate fi luat trenul spre Timișoara.

Sursa: Renașterea Bănățeană
Sursa Foto: renasterea.ro