-

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, atrage din nou atenţia asupra problemei vaccinării copiilor. Oficialul guvernamental a fost, astăzi, în vizită la Centrul Pilot pentru Boli Rare din Zalău.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat astăzi la Zalău că este nevoie de o implicare mai mare pentru promovarea vaccinării la nivel naţional: „ Avem vaccinurile asigurate pentru toate tipurile de patologii. Şi da, există reticenţe, dar mai ales există o neglijenţă, inclusiv din partea autorităţilor locale, în a se implica în această problemă. Am demarat împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Unicef un proiect-pilot prin care facem acţiuni de vaccinare "door to door" în comunităţile sărace şi acolo unde pătrund mai greu şi autorităţile locale şi medicii de familie”.

Acolo unde există implicare, apar şi rezultate.
„Săptămâna aceasta am avut două zile în judeţul Bacău, vaccinând 220 de copii. Când au mers echipele noastre acolo, rata vaccinării era 3,9%, a devenit 95%. Eu cred că e nevoie de implicare mult mai apăsată a autorităţilor locale, a direcţiilor de sănătate publică, dar, uite, ajutăm şi noi dacă este cazul. Şi nu cred că o lege a vaccinării ar putea schimba ceva din punctul acesta de vedere. Dacă noi nun ne implicăm, putem să avem toate legile din lume”, a mai declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

RADOR

foto: http://www.olttv.ro

Citește și

Spitale regionale la Iași, Cluj, Craiova – proiectul demarează în 2019

200 de copii din comuna Coțofănești au fost vaccinați