-

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, au continuat și miercuri intervenţiile începute în seara zilei de marţi în satul Lalaşinţ.

Satul ce aparţine de comuna Bârzava este grav afectat de inundaţii, fiind necesară evacuarea apei din case şi de pe străzi, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, mr. George Pleşca.

Potrivit sursei citate, la o primă evaluare efectuată în satul Lalaşinţ în urma ploii torenţiale de marţi seară, 20 de case şi 200 de gospodării erau inundate.

"Practic, 80% din sat s-a aflat sub ape, lama de apă depăşind pe alocuri chiar şi un metru. Localnicii susţineau că nu au mai văzut asemenea inundaţii de câteva zeci de ani", a declarat miercuri George Pleşca.

El a spus că pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri şi, de asemenea, în cursul zilei de miercuri, pompierii militari au acţionat în sprijinul locuitorilor din satul Lalaşinţ.

"În cursul zilei de miercuri, Garda de intervenţie nr. 1 a acţionat cu 20 de pompieri, 2 module de pompare de mare capacitate, 1 motopompă de capacitate medie, 4 motopompe transportabile. S-a intervenit atât pentru evacuarea apei de pe străzi, din imobile şi din pivniţe, cât şi pentru curăţirea fântânilor, oamenii din sat fiind lipsiţi de apă potabilă", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

 

Sursa: Agerpres

Sursa foto: realitateaoltului.ro