-

Peste 800 de artiști din toată țara, din provinciile istorice din afara granițelor și delegați din Basarabia sunt asteptați la Săpânța.

Aici, din 18 august are loc evenimentul Reuniunea Satelor, sub egida Satele Unite ale Romaniei. In an Centenar, la Sapanta si-au anuntat participarea mesteri populari, rapsozi si dansatori si peste 50 de primari din Republica Moldova.

Toti participantii se vor prinde intr-o mare hora a bucuriei si prieteniei, iar in jurul unui masiv fus cu zurgalai, specific zonei Maramuresului, pe o scena de lemn se va juca si dansa. Evenimentul este initiat de Asociatia Interculturala de Traditii condusa de irlandezul Peter Hurley si organizat de Consiliul Judetean Maramures, alaturi de mai multe asociatii neguvernamentale avand parteneri media Radio Romania Actualitati, Antena Satelor si Televiziunea Romana.

UPDATE

In comuna maramureseana Sapanta este zi plina in evenimente, organizate in cadrul proiectului Reuniunea ''Satele Unite ale Romaniei'', de Centenar ''Satul face Unirea''.

Incepand cu ora 12,00, cei peste 800 de grupuri artistice si delegati din tara, din Basarabia si din provinciile istorice, iau parte la o petrecere stradala cu muzica si instrumente traditionale.

Dupa mai bine de doua ore, marele alai strabate apoi ulitele satului Sapanta, iar pe o pajiste din apropierea Cimitirului Vesel are loc prezentarea delegatiilor.

Marea sarbatoarea a satelor se incheie cu spectacole si concerte oferite de grupuri folclorice si artisti consacrati si un mare Joc al Satului.

Reuniunea Satelor de la Sapanta este un proiect organizat de Consiliul Judetean Maramures si initiat de irlandezul Peter Hurley, avand parteneri media Radio Romania Actualitati, Antena Satelor si Televiziunea Romana. 

ADRIAN MARCHIS