-

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este de ani buni un centru de atracţie al iernilor din Făgăraş. Tema construcţiilor unice din gheaţă este, în acest an, Muzica.

Complexul constructiilor din gheata de la Balea Lac a fost inaugurat oficial in prezenta ambasadorului Canadei in Romania, Kevin Hamilton, anunta reprezentantii proiectului turistic. Momentul va fi marcat si prin prezentarea concursului de fotografie "Hotel of Ice Photo Contest 2018", adresat pasionatilor de fotografie din tara sau strainatate, amatori sau profesionisti. Concurentii inscrisi sunt invitati, ca pana in data de 20 februarie, sa realizeze doua seturi de fotografii cu Hotelul de Gheata de la Balea Lac, respectiv Palatul de vara al baronului Brukenthal de la Avrig.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac - prima nuntă de gheaţă a anului

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis in ajunul Craciunului si pana in prezent el a fost vizitat de cateva mii de turisti , iar alte cateva sute s-au cazat in camerele de gheata. Biserica de gheata a fost sfintita la sfarsitul lunii trecute iarsambata aici este programata prima cununie religioasa din acest sezon, a unui cuplu de indragostiti din Romania.

In acest an, tema constructiilor din gheata de la Balea Lac, unice in Romania, este Muzica. Astfel cele 16 camere ale Hotelului de gheata si cele 3 igluuri poarta numele si sunt decorate cu sculpturi in gheata ale unor personalitati ale muzicii nationale si internationale cum ar fi : Corina Chiriac, Gheorghe Zamfir, Holograf, Madonna, Elvis Presley, Michael Jackson, Queen, The Beatles sau The Rolling Stones.

Tariful pentru o noapte de cazare la Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este de 100 de euro pe camera, iar pentru vizitare pretul unui bilet este de 15 lei pentru adulti si 10 lei pentru copii.

In aceasta perioada, singura cale de acces la Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este telecabina, cu plecare de la Balea Cascada, iar pretul unei curse dus- intors este de 60 de lei.

Pana la 1 iulie, drumul Transfagarasan este inchis circulatiei pe tronsonul de mare altitudine, intre Balea Cascada, judetul Sibiu, si Piscul Negru, judetul Arges.

La Balea Lac este cel mai mare strat de zapada din tara, care masura, sambata dimineata, 178 de cm.

In Muntii Fagaras, la altitudini de peste 1800 de metri, deci si in zona turistica Balea, riscul de avalansa este insemnat, de gradul 3 pe o scara de la 1 la 5. De aceea turistii care urca la Balea Lac sunt sfatuiti sa ramana in perimetrul cabanelor si al constructiilor din gheata si sa nu se aventureze pe versanti.

Autor: CARMEN VULCAN