-

A început Marşul Unirii la Alba Iulia, pe traseul Gară-Bulevard Ferdinand-Calea Moţilor-Parcul Unirii. La Alba Iulia, cer senin şi parcă nici nu mai contează frigul muşcător când vezi o mare de drapele tricolore...

Ziua a început cum nu se poate mai frumos, cu acest Marş al Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Şi am putut să cunosc şi să intervievez de dimineaţă câţiva oameni extrem, extrem de interesanţi, pe care o să îi auziţi ceva mai târziu, în transmisiunile de aici, de la Alba Iulia.

E o mare de drapele tricolore, aşa cum spuneam, şi nu ai cum să rămâi indiferent la această imagine, mai ales că toţi se îndreaptă spre Cetatea de aici, de la Alba Iulia, care o să fie astăzi, şi cred că nu doar astăzi, este pentru orice român km zero al României moderne, locul în care acum 100 de ani o mulţime mult mai mare, sunt convins, decât cea care e acum aici.

A venit să asculte Rezoluţiunea aceea pe care o vom auzi şi noi, astăzi, la amiază, reconstituită, desigur, prin care România devenea, aşa cum trebuie, devenea întreagă. Românii sunt veniţi aici din toate colţurile ţării, inclusiv de peste hotare, inclusiv de la Chişinău, care au venit uniţi de un singur gând: să vadă România la Centenar, să sărbătorească Centenarul împreună şi să fim poate un pic mai uniţi de acum încolo.

RADOR