-

Podul Mraconia va fi iluminat în culorile tricolorului, de la apusul soarelui, în fiecare zi, începând de sâmbătă, 1 Decembrie.

Totul în cadrul unui proiect derulat în colaborare de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP Timişoara, şi Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, cu ocazia lansării proiectului, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost iluminat temporar şi chipul regelui dac Decebal, sculptat în stânca munţilor care străjuiesc zona Cazanele Dunării.

În următoarea etapă, care va fi implementată începând din primăvara anului viitor, basorelieful care reprezintă chipul regelui Decebal, amplasat pe versantul munţilor care străjuiesc zona Cazanelor Dunării, va fi la rândul său iluminat permanent pe timpul nopţii.

Podul Mraconia, situat în judeţul Mehedinţi, la km 20 al DN 57, şi chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal reprezintă o importantă atracţie turistică în zona Cazanelor Dunării.

'Prin debutul proiectului, în preambulul festivităţilor dedicate Zilei Naţionale din acest an, CNAIR doreşte să contribuie la întărirea mesajului de unitate transmis cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Jocul de lumini care va putea fi observat pe timpul nopţii şi de pe malul sârbesc al Dunării doreşte să arate inclusiv în exteriorul graniţelor ţării că Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 are în continuare o puternică semnificaţie pentru cetăţenii României, dar şi că dorinţa de unitate reprezintă un important ideal încă din timpuri străvechi', afirmă CNAIR, în comunicat.

AGERPRES