-

România marchează astăzi Ziua Independenţei de Stat, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei.

În toată ţara sunt organizate ceremonii, expoziţii, concerte, simpozioane, proiecţii de filme şi activităţi sportive. La Râmnicu Vâlcea începe la ora 10:00 o ceremonie militară de înălţare a drapelelor României şi Uniunii Europene pe platoul din faţa Prefecturii.Trebuie să vă spun că în faţa platoul din faţa prefecturii Vâlcea se află foarte multă lume, cred că şi datorită faptului că anul acesta România este preşedinta Consiliului Uniunii Europene. Spun acest lucru pentru că am mai fost prezentă şi în ediţiile trecute la această manifestare, însă n-a fost atât de multă lume prezentă. Foarte mulţi copii, cu baloane cu simbolul Uniunii Europene, dar şi cu steaguri. S-a arborat deja, trebuie să spun, steagul Uniunii Europene şi al României pe catargul de aici, din faţa Prefecturii Vâlcea, iar în momentul de faţă toţi participanţii se îndreaptă către Statuia Independenţei din Râmnicu Vâlcea, acolo undeva avea loc o ceremonie de depunere de coroane dar şi una religioasă pentru marcarea zilei Independenţei României dar şi pentru Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite. O zi frumoasă, soarele a ţinut cu noi şi, încă o dată, de la Râmnicu Vâlcea, la mulţi ani Europa!
Şi la Bucureşti a avut loc o depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial de pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I". Ceremonii militare şi religioase au fost organizate, de asemenea, la Constanţa, Mangalia, Babadag, Tulcea şi Brăila./