-

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis o serie de reguli stricte de carantină pentru persoanele care se întorc în ţară din zonele de risc.

Deja, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna din Italia, Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura autoizolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile pentru cetăţenii care revin în România din aceste zone.

De asemenea, Comitetul a stabilit două zone: una roşie şi una galbenă.

Astfel, persoanele care vin din zona roşie vor intra în carantină timp de 14 zile în spaţii special amenajate, iar cei care vin din zona galbenă vor intra în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile imediat după revenirea în ţară.

Din zona roşie fac parte China continentală, cu provincia Hubei şi provincia Zhejiang, regiunea Lombardia, din care fac parte zece localităţi, regiunea Veneto şi Coreea de Sud.

Din zona galbenă fac parte alte provincii sau oraşe din China continentală decât cele menţionate pentru zona roşie, alte localităţi din regiunea Lombardia şi regiunea Veneto, regiunea Emilia-Romagna, alte judeţe şi localităţi din Coreea de Sud şi Iran.

Toate localităţile împărţite pe zone le puteţi găsi pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, www.cnscbt.ro, lista zonelor cu transmitere comunitară.

De asemenea, autorităţile transmit că starea de sănătate a celor doi pacienţi internaţi la Cluj şi Timişoara cu infecţie cu COVID-19 este în continuare stabilă.

Pacienta internată la Timişoara a fost supusă unui nou test în cursul zilei de astăzi, rezultatul testului a fost pozitiv.

Astfel, femeia va rămâne internată în spital sub monitorizare medicală, fără a intra în contact cu alţi pacienţi, iar testele similare vor fi refăcute periodic, pentru a verifica evoluţia stării sale de sănătate.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, la cele cinci centre de testare sunt în lucru probe prelevate de la 13 persoane care provin din zone unde au fost semnalate cazuri de infectare cu virusul COVID-19.

Autorităţile au mai anunţat că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.

Sursa: Radio Romania Actualitati

Foto: pixabay.com