-

Se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. Seismul, care a avut o magnitudinea de 7,4 pe scara Richter, a durat atunci 56 de secunde.

Aproape 1.600 de oameni şi-au pierdut viaţa, peste 11.000 au fost răniţi, iar zeci de mii de locuinţe au fost grav avariate. Acum, Bucureştiul este pregătit pentru a face faţă unui seism puternic, a dat asigurări arhitectul şef al capitalei, Ştefan Dumitraşcu.

El a explicat că în capitală sunt 400 de clădiri aflate în clasa 1 de risc seismic şi că lucrările de consolidare a unui astfel de imobil durează între nouă luni şi doi ani: „Compania Municipală de Consolidări a Bucureştilor a intrat deja în peste 200 dintre clădirile aflate în risc seismic 1 şi până la sfârşitul acestui an va intra în toate imobilele cu bulină roşie. Au fost alocaţi în anul în care ne aflăm nu mai puţin de 45 de milioane de euro pentru consolidarea clădirilor cu bulină roşie, cum le spunem de obicei. E vorba de clădiri situate în zona centrală, cu vechimi cuprinse între 70 şi 100 de ani, clădiri cu apartamente multietajate, care prezentau, conform expertizelor refăcute de municipalitate în cursul ultimilor doi ani, risc de prăbuşire la cutremure de intensitate peste 6 Richter.”

RADOR
Foto: Pixabay