-

Votul pentru învestirea guvernului urmează să fie dat mâine printr-o procedură specială. Ce vor susţine liderii partidelor politice parlamentare. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ţara noastră are nevoie de stabilitate, de calm şi de cooperarea tuturor partidelor politice. Din aceste motive, Marcel Ciolacu a spus că mâine România trebuie să aibă un guvern funcţional: „Partidul Social Democrat înţelege miza momentului. În momentele dificile, Partidul Social Democrat a fost mereu alături de români. De aceea, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de colegii mei, voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcţional.”
USR va vota pentru învestirea unui guvern stabil, chiar dacă are reţineri serioase faţă de formula propusă unilateral de preşedintele Klaus Iohannis - a declarat vicepreşedintele Uniunii, Cătălin Drulă. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, sublinia faptul că România are nevoie de un guvern care să acţioneze cu deplină autoritate pentru a încetini extinderea epidemiei de coronavirus. Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a precizat că partidul său va susţine învestirea noului cabinet Orban şi făcea apel la responsabilitate: ”Este un moment de răscruce, în care felul în care partidele politice îşi vor asuma această responsabilitate de a susţine o guvernare stabilă, se va răsfrânge implicit la nivelul României.”
Parlamentarii ALDE vor vota împotriva guvernului nou, propus de Ludovic Orban, pentru că acesta nu are experienţa politică necesară unei astfel de funcţii într-o perioadă de criză - a susţinut liderul partidului Călin Popescu-Tăriceanu. Vă reamintesc că pentru a fi învestit, cabinetul Orban are nevoie de 233 de voturi.

RADOR
Foto: Pixabay