-

Restaurantele, hotelurile, cafenelele şi celelalte tipuri de localuri publice nu mai au voie să desfăşoare activităţi de servire şi consum pentru 30 de zile.

Măsura a fost anunţată aseară de ministrul de interne, Marcel Vela, pentru prevenirea extinderii epidemiei cu noul coronavirus.

Sunt permise doar activităţile de tipul drive-in, room-service sau livrare la domiciliu.

Sunt suspendate şi toate activităţile realizate în spaţii închise, inclusiv cele religioase, sportive sau de îngrijire personală şi tratament balnear.

Pentru ca aprovizionarea magazinelor să nu fie afectată, şoferii de camioane nu vor fi obligaţi să intre în carantină, chiar dacă vin din zone roşii sau galbene ale altor state afectată de COVID-19.

Marcel Vela a lansat un apel către românii din diaspora să fie conştienţi că dacă se întorc în ţară îşi pun în pericol rudele.

Marcel Vela: Nu este bine pentru compatrioţii nostri din ţară să reveniţi acum acasă. Trebuie să vă aduc la cunoştinţă că veţi intra direct în caranină sau în izolare la domiciliu, iar cei care fac declaraţii false, din păcate, vor avea dosar penal. Fac un apel la înţelepciune şi la maturitate. Trebuie să avem cu toţii grijă, din ţară şi din străinătate, de copiii, părinţii şi bunicii noştri, acum mai mult ca niciodată.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay.com