-

MAE continuă demersurile pentru facilitarea repatrierii unor grupuri de cetăţeni români aflaţi în Portugalia, Maroc, Egipt şi Malta.

Autorităţile de la Budapesta le vor permite cetăţenilor români să traverseze Ungaria pentru a ajunge acasă, în fiecare noapte, între orele 21:00 şi 5:00. Acordul a fost obţinut, astăzi, de ministrul Bogdan Aurescu într-o convorbire cu omologul său ungar Péter Szijjártó, după ce la graniţa dintre Austria şi Ungaria rămăseseră blocaţi foarte mulţi români - a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oana Darie.
Oana Darie: Partea ungară a acceptat ca tranzitul să fie permis în fiecare zi, în intervalul orar 21:00 - 5:00, ora Ungariei, pe rutele indicate de către autorităţile ungare. Ministerul Afacerilor Externe continuă demersurile pentru identificarea unor soluţii optime în cel mai scurt timp, inclusiv prin dialog cu alte state ale căror cetăţeni se află în situaţii similare, în limitele posibilităţilor concrete de acţiune, care sunt tot mai reduse, pe măsură ce diverse state iau măsuri de autoprotecţie. La acest moment, sunt în derulare demersuri pentru facilitarea repatrierii unor grupuri de cetăţeni români aflaţi în Portugalia, Maroc, Egipt şi Malta.
Realizator: Ministerul precizează că astăzi au ajuns în ţară 78 de cetăţeni români din Iordania şi sunt în derulare demersuri pentru facilitarea repatrierii unor grupuri de cetăţeni români aflaţi în Portugalia, Maroc, Egipt şi Malta.

RADOR
Foto: Pixabay