-

Institutul Cantacuzino din Capitală este pregătit să lupte cu marea problemă a omenirii, pandemia de COVID-19 - afirmă comandantul institutului, col. Florin Oancea.

Într-un interviu difuzat de redacţia emisiunilor de televiziune PRO PATRIA, el a mai spus că institutul urmează să primească un nou nivel de clasificare, astfel încât acesta să reintre pe piaţa vaccinurilor.
Florin Oancea: „Starea de operativitate este de 100% pentru testarea în masă a persoanelor suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2, aşa cum se numeşte virusul. Deci Cantacuzino poate să sprijine autorităţile locale, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică în diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Capacitatea Institutului Cantacuzino este de a procesa în jur de 250 de probe pe zi. Au fost şi zile când poate s-a lucrat 24 din 24 şi am ajuns poate spre 350 probe pe zi. Însă pentru a nu risca contaminarea personalului, pentru a nu risca rezultatul unui test, Cantacuzino poate în momentul ăsta 250 de probe pe zi.”

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 a 1