-

Măsuri suplimentare pentru a fi în situația să încetinim răspândirea infecției de coronavirus, au fost anunțate de președintele României, Klaus Iohannis.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație pentru români, în sensul că recomandările până acum devin o obligație, după principiul"stăm acasă".

Evident că oamenii pot să meargă la locul de muncă și să se întorcă de la servici, să se deplasze pentru cumpărăturile absolut necesare de alimente, de pe o zi pe alta.

Însă, aceste restricții devin obligatorii.

S-a convenit totodată ca în această perioadă, să se pregătească pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare, măsuri de supraveghere electronică fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

S-a convenit totodată să se folosească și armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren.În acest fel, armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmeria și poliția.

Legat de persoanele cele mai vulnerabile, de peste 65 de ani, este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale, în sensul că vor trebui în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.

Aceste restricții menționate, vor fi preluate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile, iar restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine 25 martie 2020, a concluzionat președintele României, Klaus Iohannis.

Foto: pixabay.com