-

Încă trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, infectaţi cu noul coronavirus, au murit. Astfel, numărul deceselor la nivel naţional a ajuns la 11.

Cele trei decese de azi sau înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava şi toţi cei trei pacienţi aveau afecţiuni medicale cronice preexistente, boli cardiovasculare sau diabet. Adriana Turea a sintetizat cifrele anunţate în această seară de Grupul de Comunicare Strategică.
Reporter: În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 186 de cazuri noi de îmbolnăvire, numărul total de persoane confirmate cu infecţie cu COVID-19 ajungând la 762. Dintre acestea, 79 au fost declarate vindecate şi externate - 53 la Timişoara, 19 la Bucureşti, trei la Craiova, două la Constanţa, una la Cluj şi una la Iaşi. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 4 ani şi 85 de ani. În secţiile de anestezie şi terapie intensivă în acest moment sunt internaţi 16 pacienţi, din care şase în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.515 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19. Alte 83.970 de persoane sunt izolate la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unităţi medicale private. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul de urgenţă 112 şi 8.171 la linia TelVerde, deschisă special pentru informarea cetăţenilor. Până în prezent, au fost întocmite 154 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 903 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină. De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, poliţia de frontieră a întocmit patru dosare penale, în care sunt cercetate 11 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Tot astăzi, Ministerul Sănătăţii a anunţat că o firmă farmaceutică va dona 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Acestea vor fi distribuite în cele zece spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienţilor, conform planului alb realizat de către Ministerul Sănătăţii.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 a 2