-

Secretarul de stat Nelu Tătaru ar urma să preia conducerea Ministerului Sănătăţii, după ce demisia lui Victor Costache a fost acceptată de premierul Ludovic Orban.

Propunerea de înlocuire a ministrului sănătăţii a fost deja trimisă la Cotroceni. Nelu Tătaru este chirurg de profesie, a condus Spitalul Municipal Huşi, iar în legislatura 2012-2016 a fost senator PNL.
Aproape cinci luni, Victor Costache s-a aflat la conducerea Ministeurlui Sănătăţii, spunea premierul Ludovic Orban, care preciza că împreună au luat decizii importante în cadrul echipei guvernamentale benefice sistemului medical. După demisia acestuia, propunerea premierului s-a îndreptat spre secretarul de stat Nelu Tătaru.
Ludovic Orban: „Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătăţii, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus.”
 Întărirea direcţiilor de sănătate publică, creşterea vitezi de derulare a anchetelor epidemiologice şi respectarea regurilor de carantină şi izolare rămân obiective principale şi pentru perioada următoare, a mai spus Ludovic Orban, explicând totodată că se urmăreşte asigurarea protecţiei personalului medical, a spitalelor, dar şi procurarea de urgenţă a materialelor necesare: „Punem în practică în continuare planul de pregătire a spitalelor pentru tratarea pacienţilor infectaţi. Păstrăm aceeaşi strategie, care este stabilită şi, gradual, pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategic gândit pentru tratarea pacienţilor care sunt infectaţi cu coronavirus, pregătirea lor pentru momentul în care vor trebui să intre în dispozitivul de tratare.”
Ludovic Orban a mai spus că vor fi păstrate priorităţile de testare stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică în baza recomandărilor internaţionale. Peste o oră este aşteptată şi o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis. Deocamdată nu este cunoscut motivul pentru care Victor Costache ar fi decis să demisioneze. Ultima sa declaraţie a fost ieri, când a vorbit despre planul testării tuturor bucureştenilor pentru coronavirus, cu prioritate personalul medical, pacienţii şi persoanele în vârstă. Demisia vine şi pe fondul contaminării cu noul virus a tot mai mulţi medici şi asistenţi.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 a 2