-

Tot mai multe judeţe îşi obligă cetăţenii să folosească măşti de protecţie atunci când ies din case.

După Galaţi, Vaslui, Maramureş şi Iaşi, începând de astăzi purtarea măştilor de protecţie este obligatorie şi în spaţiile publice din Călăraşi şi Botoşani.

O măsură similară vizează oraşul Simeria din judeţul Hunedoara. Şi judeţul Suceava se alătură de astăzi acestei iniţiative. Nu sunt singurele măsuri luate acolo.

Pentru a putea gestiona situaţia de la Spitalul Judeţean Suceava, acolo unde este cel mai mare număr de persoane infectate cu noul coronavirus, conducerea militară a unităţii medicale a solicitat restricţii rutiere şi pietonale în zonă.

Obligativitatea instituirii restricţie rutiere temporare aparţine Primăriei municipiului, în calitate de administrator al sectoarelor de drum public. Totodată au fost instituite şi alte măsuri.

Ion Lungu, primarul Sucevei: Începând de astăzi, este obligatoriu în municipiul Suceava şi, de asemenea, în întregul judeţ ca nasul şi gura să fie acoperite, pentru cei care merg pe domeniul public şi aici sigur, discutăm de măşti de protecţie, dar avem în vedere, în egală măsură, eşarfe şi fulare, cei care nu le au.

Şi aceste măsuri sunt obligatorii în primul rând în mijloacele de transport, deci la fel cei care lucrează în instituţiile publice trebuie să poarte mască, la fel cei care umblă în spaţii publice, cei care umblă prin magazine, acolo în magazine trebuie să facă acest control, să-i atenţioneze că trebuie să aibă gura şi nasul acoperite.

Prin respectarea acestor măsuri, atât autorităţile, cât şi personalul medical speră să fie redus riscul de transmitere a acestui virus.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay.com

banner 600 a 3