-

De astăzi intră în vigoare a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus.

Astfel se redeschid terasele în aer liber şi plajele, se reiau transporturile şi competiţiile sportive.

Toate acestea activităţi se vor desfăşura însă în condiţii stricte de igienă, cu păstrarea distanţei între persoane.

Tot de astăzi angajaţii şi angajatorii au la dispoziţie măsuri de sprijin pentru reluarea activităţii.

Începând din data de 1 iunie angajatorii care decid să încadreze în muncă până la finalul anului, pe perioadă nedeterminată şi cu normă întreagă, persoane care deja au împlinit 50 de ani vor primi lunar pentru fiecare persoană 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 RON.

Guvernul a decis ca de aceeaşi facilitate să beneficieze şi cei care angajează tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani.

Pe de altă parte, şomajul tehnic se va menţine în continuare pentru acele domenii de activitate în care restricţiile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 sunt menţinute.

De asemenea, executivul a stabilit că angajaţii care au beneficiat de şomaj tehnic şi care revin la muncă să primească timp de trei luni, prin intermediul angajatorului, 41,5 la sută din salariul de bază.

Tot de astăzi vom putea circula fără nici o restricţie în afara localităţii sau a zonei metropolitane, fiind totodată ridicate mai multe interdicţii în domeniul sportului, concertelor, spectacolelor.

Au fost stabilite şi condiţiile necesare pentru accesul persoanelor în restaurante, dar şi pe plajă

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay