-

Angajaţii care lucrează în domeniile încă afectate de restricţiile impuse de pandemie vor primi în continuare şomaj tehnic.

Se numără printre acestea cel artistic, restaurantele cu spaţii închise, creşele şi grădiniţele, marile centre comerciale sau transportul aerian. Până acum, aproximativ 1.800.000 de angajaţi şi întreprinzători independenţii au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 2.800.000.000 de lei. Prioritatea guvernanţilor - spune ministrul muncii, Violeta Alexandru - este acum reluarea activităţii. Statul va acoperi o parte din cheltuielile cu salariile celor care au fost în şomaj tehnic, dar va încuraja şi angajarea şomerilor, a celor care mai au puţin până la pensie sau a celor care s-au întors din străinătate.
Violeta Alexandru: „Această măsură care constă în acordarea unei sume care merge până la 50% din salariu, până la 2.500 de lei, se adresează şi celor care au avut contracte de muncă în străinătate şi au fost întrerupte în această perioadă din motive neimputabile lor. Încurajăm angajatorii să-i aibă în vedere, pentru că sunt oameni dispuşi să îşi asume o activitate în România şi care au nevoie de o încurajare în acest sens.”
Măsura va acoperi o perioadă de 12 luni, cu obligaţia ca angajatorul să menţină fiecare angajat din categoriile anterior menţionate pentru o perioadă de încă 12 luni de la terminarea celei pentru care a primit suportul guvernului.

RADOR
Foto: Pixabay