-

Starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită - a declarat premierul Ludovic Orban. El a precizat că o eventuală decizie va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Prim-ministrul a anunţat şi că rectificarea bugetară va fi adoptată, săptămâna aceasta, Ministerul Finanţelor finalizând raportul privind starea economică şi bugetară a ţării: „Sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructură - transport sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, investiţiilor judeţene şi locale, este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, educaţiei şi în domeniul agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă şi, de asemenea, mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului.”
Între timp, premierul Ludovic Orban a fost invitat în parlament, pentru a prezenta raportul solicitat de conducerea legislativului cu privire la gestionarea pandemiei. Şeful cabinetului a declarat recent că este pregătit să vină oricând în faţa senatorilor şi deputaţilor pentru a le spune care sunt măsurile pe care guvernul le are în vedere pentru deschiderea şcolilor şi organizarea alegerilor locale. Tot mâine, în plenul reunit al parlamentului, ar urma să fie dezbătut şi un raport al Curţii de Conturi referitor la achiziţiile pe care le-a făcut executivul în timpul crizei sanitare, a afirmat preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciu: „Iată cum acest parlament, într-o singură zi, este astăzi cel care se gândeşte la binele românilor. Doar din cauza incompetenţei Guvernului PNL s-a ajuns astăzi la acest haos. Nimeni nu ştie nimic despre ceea ce va urma. Au avut la dispoziţie trei săptămâni să vină cu un proiect de lege clar, care să intre în vigoare în timp util. Nu au făcut acest lucru, şi-au creat singuri posibilitatea de a avea un interval de trei zile fără niciun fel de reglementare. Nu putem să nu ne întrebăm ce se poate întâmpla timp de trei zile, în care, practic, nu vor exista reguli pentru protecţie.

RADOR
Foto: Pixabay