-

Şcoala va începe săptămâna viitoare, a reafirmat ieri, la Bistriţa, premierul Ludovic Orban, subliniind că dreptul la educaţie este fundamental.

El a explicat că scenariul folosit în fiecare localitate va fi stabilit de autorităţile locale în funcţie de evaluarea situaţiei epidemiologice. Ludovic Orban i-a răspuns totodată şi liderului PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a precizat recent că social-democraţii vor iniţia în parlament discuţii privind amânarea alegerilor locale, dacă şcolile nu se deschid lunea viitoare.
Ludovic Orban: Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Deci, şcoala va începe la 14 septembrie şi alegerile se vor ţine la 27 septembrie. „Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca şi moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali. Alegerile au fost o dată amânate. Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate, cu câteva abţineri.”

RADOR
Foto: Pixabay