-

Autorităţile fac din nou apel la populaţie, să respecte măsurile de protecţie sanitară, după o săptămână în care s-au înregistrat noi recorduri nedorite în evoluţia pandemiei.

Miercuri a fost cel mai mare număr de noi cazuri confirmate în 24 de ore, peste 1.700, vineri bilanţul total al îmbolnăvirilor a trecut de pragul de 110.000, iar astăzi peste 9% dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore au avut rezultat pozitiv. În acest moment 7.120 de oameni sunt internaţi în spitale, dintre care 470 la terapie intensivă. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a reiterat îndemnul către populaţie, de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului:
Nelu Tătaru: „Avem nişte precauţii, includ portul măştii, includ distanţare, includ dezinfectanţi. Avem o lună în care s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, reîntoarcerea din concedii, o aglomerare a transportului în comun, deschiderea şcolii, campanie electorală, alegeri. Toate acestea au un numitor comun: respectarea unor norme în vederea desfăşurării lor. Respectăm acele norme, avem o transmitere comunitară scăzută, avem un număr scăzut de cazuri, ne menţinem pe acel platou pe care suntem acum. Haideţi să transformăm primul val într-un val decizional, pentru că al doilea val depinde foarte mult de cum gestionăm primul val.”

RADOR
Foto: Pixabay