-

Miercuri, 2 mai, este marcată Ziua Naţională a Tineretului, zi stabilită prin lege, începând din 2004. Capitala Tineretului din România se mută de la Bacău la Baia Mare.

Municipiul va păstra acest titlu până la 1 Mai anul viitor. Municipiul Baia Mare primeşte de Ziua Tineretului, mandatul de Capitală a Tineretului din România, festivitate ce are loc în această seară în prezenţa Guvernanţei programului, a invitaţilor şi a comunităţii locale.

Conceptul #UTurn, care i-a dat câştigători pe tinerii din Baia Mare în finala din toamna trecută, îşi propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunitaţi atractive pentru tineri, să fie activi şi determinaţi să se implice şi să rămână în comunitate.

Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare celei de Capitală Europeană a Tineretului şi se află sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Evenimentul din această seară este sărbătorit de tinerii din Baia Mare cu o serie de activităţi organizate de ONG-uri ale tinerilor şi un mega concert de muzică pop-rock cu mari nume ale scenei romaneşti: Inna, Delia, AMI, Lidia Buble, BUG Mafia.

Ziua Naţională a Tineretului va fi sărbătorită astăzi în multe din marile oraşe din ţară. La Alba Iulia, la Timişoara, la Craiova sunt programate demonstraţii sportive, de dans modern, ateliere de creaţie şi concerte.