-

Jurnalistul şi comentatorul sportiv Cristian Ţopescu a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani. Era internat, de câteva zile, la Spitalul Elias din Capitală, cu complicații medicale date de diabet.

A fost cel mai mare comentator sportiv din România, cel care ne-a făcut să trăim momente memorabile alături de sportivii români în numeroase competiţii naţiionale şi internaţionale.

Vă propunem să rememorăm unul dintre cele mai cunoscute comentarii ale lui Cristian Ţopescu, concursul de gimanstică de la Oliampiada de Vară de la Montreal din 1976, când Nadia Comăneci a luat primele note de zece din istoria gimnasticii.

Cristian Ţopescu: „Flash-urile sclipesc neîncetat şi Nadia iese şi stă. Foarte bună aterizarea! Excepţional exerciţiul Nadiei Comăneci! Parcă niciodată inimile noastre nu au vibrat cu atâta emoţie ca în faţa acestei prodigioase demonstraţii de artă a unei fetiţe de 14 ani, Nadia Comăneci, un nume familiar nu numai iubitorilor de sport din România, ci şi celor din întreaga lume. Zece, a treia notă de zece la paralele pentru Nadia Comăneci! Fantastic!”

RADOR

Foto: RomaniaTv.Net