-

Guvernul are în vedere modificarea legislaţiei deşeurilor pentru a îmbunătăţi modul de colecatre a acestora.

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că prin aplicarea noului sistem populaţia va plăti mai puţin pentru salubritate, în cazul în care colectează selectiv deşeurile, iar firmele de salubritate vor fi obligate să procedeze la fel.

Una dintre probleme o reprezintă infrastructura din blocurile de locuinţe, acolo unde va fi modificat sistemul de ghene, iar costurile vor fi împărţite între primărie şi asociaţiile de locatari.

Graţiela Gavrilescu: „Nu o să poată toată lumea care are camerele de depozitare şi ghenele acelea până la etajul VIII, să poată ori să le facă cu două tipuri de coloane automatizate sau să închidă, să pună zăvor pe ele şi să te cobori de la etajul VIII la camera de depozitare, unde acolo ai tomberoanele pe cele două fracţii şi salubristul să vină să le ridice separat.

Să ştiţi că sunt deja asociaţii care au luat această hotărâre de bunăvoie şi ca să nu mai spunem că sunt şi ţări care au adoptat ca prim pas această metodă până au reuşit să-şi completeze, să zicem, coloana”.

Sursa: rador