-

Turul Franţei îşi menţine datele, după ultimele decizii ale guvernului de la Paris

Turul ciclist al Franţei îşi menţine datele de desfăşurare, între 29 august şi 20 septembrie, după anunţul guvernului de la Paris de interzicere a tuturor manifestărilor sportive cu peste 5.000 de spectatori până în luna septembrie.

Potrivit Ministerului francez al Sportului, strategia de relaxare a măsurilor de izolare, anunţată marţi de premierul Edouard Philippe 'nu impune anularea Turului', spre deosebire de fotbal, al cărui sezon nu mai poate fi reluat.

'Turul Franţei nu este pus în cauză. Nu vor fi mari evenimente până în septembrie, însă Turul va debuta pe 29 august şi vor putea exista ajustări', subliniază ministerul.

Organizatorii Turului Franţei, cea mai importantă competiţie ciclistă din plutonul profesionist, au amânat deja cu două luni cursa din Hexagon, după ce autorităţile au interzis orice eveniment până la 15 iulie, derularea acesteia rămânând în continuare dependentă de evoluţia situaţiei sanitare din ţară, care va decide în final soarta Marii Bucle.

În acest sens, ministerul a precizat că situaţia va fi analizată periodic pentru 'a lua decizii cât mai precise în săptămânile următoare'.

Rămân însă unele probleme de rezolvat până atunci, precum prezenţa spectatorilor, forma cicliştilor, în absenţa altor competiţii, precum şi modul în care vor putea călători în Franţa rutierii veniţi din toate colţurile lumii.
AGERPRES