-

Doliu în fotbalul românesc!

Un cunoscut fotbalist român s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani. Despre el, Ioan Chirilă spunea că  este „un tehnician din spița lui Vamanu”.

„A murit GABRIEL FULGA, fostul atacant al SCM Bacău din anii `80! GABRIEL FULGA a venit la SCM Bacău în 1986 și a jucat extremă stânga pana în 1990. A mai evoluat la Focșani, Piatra Neamț, Moinești. În august ar fi împlinit 60 ani! Dumnezeu să-l odihnească!”, scriu cei care l-au cunoscut pe o pagină de facebook.

Ziarul băcăuan „Deșteptarea” dă mai multe detalii despre fostul atacant:

”O veste tristă pentru sportul băcăuan: ne-a părăsit fostul fotbalist Gabi Fulga. La nici 60 de ani (era născut pe 22 august 1960, în localitatea vrânceană Tâmboiești), Fulga s-a stins în zorii ploioși ai acestei veri, ca urmare a unei mai vechi maladii. (...) Cursele sale, având ca procedeu de efect o fentă specifică, de tip bicicletă, cu piciorul trecut peste minge, au făcut din Gabi Fulga unul din beniaminii publicului băcăuan, dar și ai jurnaliștilor epocii”. Celebrul comentator sportiv Ioan Chirilă scria despre Fulga că este „un tehnician din spița lui Vamanu”.

Gabriel Fulga era originar din Tâmboești, Vrancea.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Sursa foto