-

Gastronomie

La origine, escalopul este o felie subțire de carne de vițel, obținută prin tăiere măiastră cu un jungher bine ascuțit sau prin frăgezire cu ciocanul de șnițele, care apoi se acoperă sau nu cu panadă și se gătește cu sos și legume sau ciuperci, cel mai adesea la tigaie, desăvârșită apoi, dacă vrei, la cuptor, smântâna fiind o altă proporție care poate interveni decisiv în formula de gust.

Show-uri gastronomice şi specialităţi inedite vor putea fi găsite la Festivalul Tradiţiilor de Sfântul Dumitru care va avea loc, de joi până duminică, în Parcul Naţional din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor.

Legenda spune că genialului corsican i-ar fi plăcut câteva feluri de mâncare ce-au rămas scrise în istoria gastronomiei universale: Puiul Marengo, Homarul Thermidor şi Millefeuille sau „Tortul Napoleon”.

Pagina 7 din 229