-

Gastronomie

Degustarea celor mai buni cârnaţi bănăţeni, manifestare cunoscută în spaţiul german sub denumirea de "Worschtkoschtprob", va avea loc joi, 14 februarie la Buziaş. Pe lângă degustarea şi premierea celor mai buni cârnaţi, organizatorii au pregătit şi o demonstraţie de sacrificare a porcului după tradiţia şvabilor bănăţeni.

Festivalul SlanăFest de la Cluj-Napoca oferă gurmanzilor o varietate de produse inedite, printre care slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată sau ecler cu cremă de jumări.

Ibrik Kitchen este un local din zona bună a Parisului, unde se servesc meniuri bazate pe preparate româneşti şi gusturi tradiţionale. Sarmalele, mămăliga cu smântână, ostropelul de pui, ciulamaua, păstrăvul cu piure, pastrama de vită cu trufe sau papanaşii sunt câteva dintre piesele de rezistenţă ale localului din inima capitalei franceze.

Pagina 12 din 224