-

Gastronomie

Dobrogea are o zestre gastronomică diferită de cea a celorlalte provincii româneşti. Teritoriu aflat sub administrare otomană până în a doua jumătate a secolului al 19-lea, Dobrogea are multe mâncăruri pe bază de peşte, în special în Delta Dunării şi pe bază de lapte şi carne de oaie, datorită tradiţiilor minorităţii turco-tătare.

Mama Floarea este singurul producător omologat de pâine la țest. De loc din comuna Scărişoara, judeţul Olt, face pâine în ţest de la 10 ani. De ceva timp, Floarea Vasile a pus pe picioare o afacere cu pâine caldă produsă în ţest.

Ingrediente: 300 g roşii bine coapte, un ardei roşu, 50 g nuci caju, un sfert de dovlecel mic, curăţat de coajă, câteva cuburi de păstârnac, câteva cuburi de rădăcină de pătrunjel, 25 g frunze de pătrunjel, 25 g frunze de ţelină, 100 ml apă călduţă (40°C), sare neiodată, după gust