-

Reteta zilei

O singură carte de bucate a apărut în Principatele Române pe vremea lui Cuza, dar aceasta ne este sursă de inspirație în bucătărie și azi. Cu atât mai mult cu cât este cea dintâi care ne propune sintagma: „bucătărie română”.

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, într-o iarnă ardeleana, ne-a adus o îmbunătățire serioasă a caietului de rețete și taine gospodărești. Tanti Maria și sora-sa, Floarea, mai bătrână și mai învățată ca ea, ne inițiară în lumea cea fantastică a mâncărurilor aromate cu tarhon - ciorbe și sosuri...

De n-ar fi decât asta, și amintirea zilelor de la Baisa, în „ținutul Bot’șănilor”, ar fi luminoasă și caldă! Dar mai sunt și drumurile spre Ipoteștii de floare ai lui Eminescu, și rătăcirile prin pădurile Agaftonului, popasul sfielnic la mănăstire…

Pagina 1 din 124