-

Ciorbă de linte (rețeta lui Radu Anton Roman)

Nu știu dacă e neapărat ardelenească ciorbă asta nemțească, dar o întâlnesc des la Cluj, la Huedin și deloc în sud sau în Moldova. I se poate adăuga și o lingură de smântână sau, dacă vreți un pic de iz balcanic, zeamă de lămâie. E o ciorbă groasă, cunoscută în întreaga Europă (dar ce nu cunoaște Europa, ea, care i-a născut pe toți, pe euroamericani-dacă negrii țin să îi numim afroamericani, cum vreți să le spunem ălorlalți?-pe reformați și pe analiștii politici?)

Când uiți lingura sară în oală, noaptea nu poți dormi. (Gorovei)

Ingrediente Ciorbă de linte (rețeta lui Radu Anton Roman)

400 g linte (rosie, verde, galbena, mare, mica de care-o fi)

200 g afumatura (ceafa, picior, carnati, slanina)

1 morcov, 1 ceapa

5 catei usturoi

1 legatura patrunjel

sare, piper, otet (sau alte acrituri ardelenesti) dupa gust

Afla care este modul de preparare pe Bucataria lui Radu.