Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cel mai sănătos ketchup făcut în casă: Află care este cea mai bună rețetă

Ketchupul este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, dar cel aflat în magazine este procesat și plin de aditivi.

21 Aprilie 2017, 07:06


Dacă mergeți la magazinul de produse alimentare și luați orice fel de ketchup, veți descoperi că cele mai multe dintre ele conțin sirop de fructoză de porumb.

Ketchup-ul vândut astăzi este departe de rețeta originală fermentată, ambalată cu alimente sănătoase, întregi.

Majoritatea produselor vândute pe piață conțin sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, dar și alți conservanți dăunători și aditivi pentru a imbunătăti durata de conservare și gustul.

Cea mai bună modalitate de a vă proteja familia în timp ce vă bucurați de condimentul preferat este să vă faceți propria variantă sănătoasă cu roșii organice și alte alimente întregi. (PM)

Ketchup-ul este un ingredient nelipsit din bucătăria unei gospodine și cu siguranță un sos delicios pentru cei mici. Este des folosit pentru burgeri sau hotdog, este excelent adăugat pe pizza și se asortează perfect aproape oricărui tip de mâncare.

Se găsește în mai multe variante, de la cele procesate, până la cele bio.

Majoritatea sosurilor de ketchup care se găsesc în comerț conțin sub 40% roșii, așa că pentru o alimentație sănătoasă se recomandă mult mai mult ca acesta să fie făcut în casă. De asemenea, cum aceste produse sunt pline de E-uri și conservanți în magazine, cel mai bun ketchup este cel făcut de tine, deoarece este 100% natural, are un gust deosebit de bun și rezistă pe toată perioada iernii.

Ingrediente

3 kilograme de roșii cărnoase
1,5 kilograme de ardei capia, este de preferat ca aceștia să fie roșii
ardei iute, dacă doriți ca sosul să fie picant
6 cepe medii
6-10 căței de usturoi
6-7 frunze de țelină cu tot cu tulpină

Citeste continuarea pe YVE.ro

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua