-

Salată a la Russe (rețeta Kerei Calița)

În frământatul secol al XIX-lea, un anume Ghica, s-a viclenit împotriva Padișahului și, spre scăparea capului, a fugit în Împărăția muscalilor.

Înălțimea Sa Țarul a toate Rusiile l-au strâns la pieptul său primitor pentru nobila obârșie a Ghiculeștilor și l-au învălit în strălucitoarea uniformă a generalilor de brigadă din armia rusească. Aci, boierul Ghica cu sireaua până la Bizanț, a învățat la nobila curte a Țarului o salată numită A la Russe, pe care a scris-o pentru viitorime.

Pentru zece generali de brigadă se aduc la bucătărie: 2 kg morcovi, 2 kg albitură, 3 kg cartofi, 1 kg mazăre proaspătă, 500 grame castraveți acrii, 300 grame muștar, 500 grame maioneză, sare, piper și verdeață proaspătă cum ar fi tătăneasa și busuiocul.

Se fierb toate legumele – fără discuție curățate și spălate cu râvnă – cu excepția cartofilor care clocotesc în coajă separat. Apoi totul este atât de simplu încât și cei din armată pot face o salata A la Russe. După ce s-au tăiat .....................

Citeste continuarea pe Kera Calita