Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tăieței la cuptor (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Și-n Banat și-n Ardeal, tăiețeii se fac în casă, numai din făină și ouă, slujind la orice, la supe, la mâncăruri cu sos, dar și la dulciuri (nu știu cum se spune pe șvăbește și nici pe becichereceste tăieței, dar îmi vine să învăț).

20 Martie 2017, 07:43


Taieteii se ofera fierbinti, ninsi cu zahar si cu voie buna („Cam facil, ce facil, dom’ Radu!“ striga, de se coscovesc pielitele urechilor, regia, adica Misu Predescu - omul inconstient care ne-a schimbat, mie si PRO TV-ului, viata, impreunandu-ne - „Ce vreti, mai copii, am mancat ca un spart, ca doar in Banat suntem, am si baut, vai de capul meu, sunt nauc!

Nu ma mai certati degeaba, fac si eu ce pot, v-am zis sa-i spuneti lu’ domnu’ ASarbu ca sunt un impostor!

Asa se intampla cand te urci pe sticla la batranete, in direct, nu-ti iese, n-ai vorbe-n gura! V-am spus ca e mai prudent sa filmam, sa scriem toate dialogurile spontane, sa montam directul dinainte si sa iesim cu dinaintea in direct!

Asa, pe bune, mi se vede totul, si tracul, si Altzheimer-ul, si cearcanele, si digestia lenta, iar daca nu-s atent si m-aplec prea tare, imi crapa gacii si mi se vede ceneau’!“).

Afla care sunt ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete