-

Crap umplut pe sos de măsline și surimi (rețeta Kerei Calița)

Pentru 6 elegante doamne la Sfanta sarbatoare Buna Vestire :

Un crap de Dunare intreg la 3 kg.

300 grame surimi

300 grame masline cafenii de kalamata

3 linguri mari de bulion

o lingurita sare

o lingurita piper negru

2 lamai

o jumatate litru vin Feteasca Alba

foi de dafin/salvie/izma

patrunjel

Dupa ce se spala pestele in apa limpede si rece, incepe scoaterea cu grija a oaselor pe interior in care se baga cu migala tocatura si se leaga fedeles cu sfoara alimentara. Apoi intr-o tava adanca, dupa ce pestele il aranjam, se pun uleiul de masline, foile de dafin, boabele de piper, vinul alb, o lamaie si se acopera (fara sa rasufle) cu folie de aluminiu si se lasa 40 – 50 de minute la 70 de grade la cuptorul incins mai devreme.

Tocatura se face .....................................

Citeste continuarea pe Kera Calita