-

Borș de nisetru (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Nistrul, Prutul și cei 800 de metri de Dunăre să trăiască, dar și importurile de sturion și caviar din Caspică (apare, ca un palimsest acrișor, dintre rânduri și cuvântul contrabandă)!


Umplutul borsului (de fapt „primenirea“ „pritocirea“ borsului) are loc in Bucovina si Moldova in joia din Saptamana Patimilor. Cu hustele (taratele inlocuite) borsului sunt hraniti, pentru sanatate, bobocii de rate si gaste. (dupa Ghinoiu)

Ingrediente

1 cap si vreo doua bucati de nisetru
2 litri de bors
1 ceapa
1 pastarnac
2 morcovi
2-3 rosii
sare, piper
1 paharel de orez
patrunjel verde (nu stiu moldovenii ce-i ciusca si leusteanul, dar nici oltenii ce-i borsul de chitici si rachiul de sfecla)

Citeste mai mult pe Bucataria lui Radu