-

Borș cu tocmăgei (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Esență de bunăstare moldovenească, borșul de găină a vindecat multe dimineți rănite de excese, mai ales dacă a fost însoțit de o mămăligă galbenă și tare ca o gutuie.


Borsul, zeama miraculoasa si prin compozitia sa extrem de bogata in vitamine B si minerale, este o metoda sigura de a-l captura pe diavol.

Se lasa o oala de bors ca momeala. Deasupra se pune un juvat facut dintr-un brau de mire frumos, ramas, numai el stie cum, flacau pana la nunta.

Cand Uciga-l Toaca se scalda, dus de pofte irezistibile, in bors, omul strange latul. Din acea clipa, Dracul face orice sa fie slobod. Poti sa-i ceri luna de pe cer si puterea lumii, ale tale vor fi! (Niculae)

Ingrediente

Zeama:
1 gaina
1 litru bors
100 ml smantana
1 ou
sare, piper (dupa gust)
zarzavat: ceapa, morcov, patrunjel, telina, pastarnac

Tocmagei:
200 g faina de grau
2 oua
verdeata: leustean, patrunjel, marar
sare

-----

Alti tocmagei:
250 g faina
600 ml lapte
sare, cata credeti
100 mg unt
8-10 oua

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu