-

Ardei împănați (rețeta Kerei Calița)

Dupa numarul pelegrinilor, de sunt sase, 12 ardei grasi mici, de sunt doisprezece, 24 ardei dupa coloare diferiti, adicatelea 2 ardei de fiecare.

Se socoteste aici , pentru trupa de sase :

500 grame branza grasa, framantata cu boabe de chimen (Carum carvi)
4 oua de gaina ouatoare
300 grame faina alba de grau


200 grame pesmet

300 mililitri ulei de masline extravirgin
o legatura de marar
20 grame sare de mare

Ardeii se coc pe tabla , la foc iute, pe toate partile.

Se aduna in blid de pamant acoperit cu capac din lemn, dupa ce inainte s-au presarat bine cu sare.
Dupa 15 minute se curata cozile ...............

Citeste mai departe pe Kera Calita

Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016