-

Sărmăluțe moldovenești (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Roșiile la Moldova, se fac în multe locuri: la Uricani, la Cotești, la Vutcani și Murgeni, la Iana, la Dealu Bujorului și Nicoresti, la Huși, la Panciu și Odobești, la Tutova și Ivesti (precum vedeți, călătoria noastră se apropie de sfârșit, suntem iar aproape de Dunăre).


Fiind vorba de sarmale, e sigur ca va fi noapte lunga, si atunci mai usor ne va fi cu o Babeasca Neagra, vioaie si proaspata, de la Buciumeni, de la Suceveni si Dalhauti.

Daca va tin curelele, la Gaureni, la Falciu , la Varsatura, la Bontesti se face Feteasca Neagra, „fecioara de otel“, cum am auzit pe cineva numind-o, cu respect, iubire si frica.

Si mai sunt destule si bune, Merlot-ul de la Oancea, Cabernet Sauvignon-ul de la Balabanesti si Umbraresti, Oporto-ul de la Averesti, Pinot-ul Noir de la Tutcani, Negrul Vartos de la Beresti!

Afla ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu